VI Camp Bramkarski z Akademią Bramkarską Pogoń Szczecin FS

Czy można było wyobrazić sobie lepsze rozpoczęcie wakacji dla bramkarza? Absolutnie nie! Akademia Bramkarska Pogoń Szczecin FS zaprasza na VI edycję Campu Bramkarskiego. Tym razem goalkeeperów z całej Polski gościć będzie stolica Pomorza Zachodniego.

To już szósty raz, kiedy trenerzy Akademii Piłkarskiej Pogoni Szczecin organizują tygodniowy obóz dla młodych adeptów bramkarstwa. Tegoroczny Camp będzie jednak wyjątkowy, ponieważ po raz pierwszy odbędzie się on w ramach Akademii Bramkarskiej, która powstała w październiku ubiegłego roku.

– W Akademii Bramkarskiej chcemy podzielić się swoim doświadczeniem i wizją gry na pozycji bramkarza dla osób niezwiązanych z Akademią Pogoni. Cieszy nas to, że co roku licznie przyjeżdżają do nas zawodnicy z regionu, jak i z całej Polski. Liczymy, że czas spędzony podczas obozu będzie pełen zaangażowania oraz uśmiechu na twarzach uczestników – mówi koordynator ds. szkolenia bramkarzy oraz Akademii Bramkarskiej PSFS, Grzegorz Otocki.

Ostatnie edycje Campu miały miejsce w Płotach, jednak w tym roku to Szczecin zostanie bramkarską stolicą Polski. Obiekty Akademii Piłkarskiej Pogoni Szczecin pozwalają na organizację treningów na najwyższym poziomie, począwszy od boisk piłkarskich, aż po salę gimnastyczną, czy siłownię, znajdujące się w budynku CSDiM. Uczestnicy będą z kolei zakwaterowani w internacie przy ul. Twardowskiego, znajdującym się w sąsiedztwie obiektów sportowych.

– Bardzo się cieszę, że w tym roku będziemy mogli gościć bramkarzy z całej Polski na obiektach naszej Akademii. Uważam, że pomoże nam to w podniesieniu jakości zajęć w stosunku do poprzednich edycji – zapewnia trener bramkarzy w zespołach U15 i U14, Marcin Kaczmarczyk.

Przez 6 dni młodzi bramkarze będą trenować zgodnie z modelem szkolenia, według którego pracują trenerzy Akademii Pogoni. Na uczestników, poza treningami boiskowymi, będą czekać również testy motoryczne, analizy video, czy zajęcia gimnastyczne i teoretyczne.

– Będziemy chcieli podzielić się tym jak pracujemy na co dzień oraz na pewno zadbamy o odpowiednią atmosferę tak, aby każdy uczestnik podczas Campu czuł się komfortowo i zachował dobre wspomnienia – dodaje trener Kaczmarczyk.

VI Camp Bramkarski rozpocznie się 26 czerwca i będzie trwał do 1 lipca. Koszt uczestnictwa wynosi 1999 zł. i obejmuje m.in. zakwaterowanie, pełne wyżywienie, sprzęt treningowy, w tym rękawice bramkarskie marki BeWinner, oraz ubezpieczenie. Organizatorzy przewidzieli również do wyboru opcję bez zakwaterowania, dla osób mieszkających w okolicy, w cenie 1599 zł.

Więcej informacji oraz zapisy:
+49 783 182 815 / +48 510 230 822
e-mail: akademiabramkarska@ps-fs.pl